View Full Version : question(Brane Pavlovic)
bunjevac
10-15-2003, 09:16 AM
Does enyone know anything about Brane Pavlovic-basprim player from SAR E ROMA.I want him but I donīt know his adress.Please help me.I know he was in Chicago.I am student of medicine from Osijek.I was born in Subotica (Vojvodina)and play basprim for 15 years.
Aussie^Tamburas
10-15-2003, 09:58 AM
Gday Bunjevac,
do you play in a band called Romans?
bunjevac
10-15-2003, 12:31 PM
Yes,I am member of Romans.Did you hear something about us (some song,instrumentals..)?I am suprised by yours recognizing me.Can I write on Croatian?
jokirinaround
10-15-2003, 02:42 PM
Hello Bunjevac!
Joe Kirin here. I have spoken with you before.
Brane is still living now in Minnesota. Although he does not maintain contact.
I still have and address and phone number. but I will have to give it to you off-line.
Send me an email to jkkirin@juno.com
jka
Vjeko
10-15-2003, 11:46 PM
Bunjevac bok,
Dobro dosao na Tamburaland! Slobodno pisi na Hrvatskom.
Vjeko
bunjevac
10-17-2003, 08:01 AM
Radije bih pisao na hrvatskom buduci da nisam najbolji s engleskom gramatikom pa da mi se ljudi ne smiju na forumu.Volim dobru tamburasku kao i vi sigurno.Posto sam iz Subotice i odrastao sam u cigansko-madjarskom ambijentu mozda imam neke drukcije poglede i stavove na tamburasku glazbu.No,koliko pratim forum i ostalo i neki od vas preferiraju ciganski stil sviranja-Joe Kirin and his band.Volio bih kontaktirati s ljudima koji imaju interese poput mojih i nadam se da sam na pravom mjestu.Inace upravo diplomiram na medicinskom fakultetu u Osijeku i pocinjem raditi ovdje u bolnici.Nazalost u Osijeku nisam nasao band koji bi me primio makar da s njima sviram probe.Ne znam zasto.
Originally posted by bunjevac:
...Nazalost u Osijeku nisam nasao band koji bi me primio makar da s njima sviram probe.Ne znam zasto. mozda si predobar? smile.gif
Clive
10-17-2003, 08:52 PM
zasto bi mi smijali. Hravtska gramatika nije lako meni. Ima puno to koji neznaju Hrvatski ali uce to na forum. smile.gif
bunjevac
10-19-2003, 07:50 AM
Ma daleko sam ja od predobrog,ali se jednostavno valjda ljudi boje da im ne bi preoteo mjesto u bendu...Nije meni toliko do gaza nego cisto da odrzavam kondiciju.Pa se evo i ovim putem "nudim" ako ima netko na forumu iz Osijeka da mi se javi.
Hrvoje
10-19-2003, 08:33 AM
Bok, bunjevac! Evo bas mi je drago da se na Forumu tamburalanda pojavio jos jedan tamburas iz Hrvatske koji, kao i vecina tamburasa, u Hrvatskoj obozava ciganski nacin sviranja tambura. Ja i moji decki iz Savskih Valova svakako spadamo u tu skupinu tamburasa koji su fascinirani Sar E Romom, Bice Skoro Propast Sveta i sličnim.
Ti si vjerojatno imao tu srecu da ucis sviranje od pravih majstora u Subotici dok mi iz zapadnijih krajeva Lijepe nase mozemo samo skidati prelaze s kazeta. Stvarno mi nije jasno kako u Osijeku ne mozes naci band s kojim bi mogao svirati. Daj dodji u Zagreb! Tu ces sigurno odmah naci band. Evo mozes svirati kod nas [ ;) ] Ak te zanima nesto o mojem bandu pogledaj nas site - http://go.to/savskivalovi
Doduse mp3 na tom site-u su poprilicno stari i ne odrazavaju sadasnje stanje stvari naseg banda (ni vokalno ni instrumentalno), al' nema veze... tongue.gif
Moj e-mail je hban@filozof.ffzg.hr pa ako se zelis dopisivati, vrlo bih rado izmijenio iskustva s tobom i prosirio svoje vidike. Btw, moji decki su jednom prilikom otisli u Suboticu u potragu za dobrim tamburama, al' su se nazalost vratili praznih ruku. Koju ti tamburu imas? Jel bi mogo nabavit neke dobre tambure iz Vojvodine? Ja bas planiram kupit kontru...
Ma daleko sam ja od predobrog,ali se jednostavno valjda ljudi boje da im ne bi preoteo mjesto u bendu...Nije meni toliko do gaza nego cisto da odrzavam kondiciju.Pa se evo i ovim putem "nudim" ako ima netko na forumu iz Osijeka da mi se javi. ma salio se ja naravski smile.gif zajebano je to kad nemas nigdje svirati...btw. i ja se nudim nekom bandu iz zagreba da sviram s njima ;)
Bunjevce, kazes da sviras (ili si svirao) u bandu Romans...imam doma jedan album pod nazivom Album 1...e sad posto nemam tracklisting nadao sam se da bi mi mogao pomoci malo s imenima i tako ;) ...taj Album je podijeljen na 2 dijela : tambure i elektrika...u tamburaskom dijelu ima 9 pjesama od kojih su 6 instrumentali (ima par kojih prepoznajem, a ostali su mi potpuo nepoznati) i 3 pjesme kojima takodjer neznam imena...e sad ovako..6 pjesma pjeva o Subotici, 7. ima rijeci "...zasto ljubav tako boli...tvoja mi ljubav treba...", a 8. ima tekst "...sta ti jos treba, kad sve sto imam ja sam ti dao..."...to je to sto se tice tamburaskog dijela...elektrika ima 11 pjesama...prepoznajem 3. od Elvisa "Love me tender", 4. "Somwhere over the rainbow", 6. je ona stvar "Falling in love with you", 7. je kondorov let...10 i 11. su tamburaske stvari bez pratnje bubnjeva i toga...na 10. stvari zenski glas kroz cijelu pjesmu pjeva "Sar E...", a 11. neznam koja je...dakle bilo bih ti zahvalan ako bi znao nazive svih pjesama, i kad je to snimano i gdje, uglavnom, malo vise informacija o svemu, jer je sve uradjeno prvoklasno, sto se svirke tice...lijepi pozdrav!
Aussie^Tamburas
10-20-2003, 12:25 AM
Bunjevac,
Ima jedan Band u Osijeku zove se Triola. Oni sviraju puno vojvodanske stvari. Pitaj njih za posao.
bunjevac
10-20-2003, 10:24 AM
Originally posted by Hrvoje:
Bok, bunjevac! Evo bas mi je drago da se na Forumu tamburalanda pojavio jos jedan tamburas iz Hrvatske koji, kao i vecina tamburasa, u Hrvatskoj obozava ciganski nacin sviranja tambura. Ja i moji decki iz Savskih Valova svakako spadamo u tu skupinu tamburasa koji su fascinirani Sar E Romom, Bice Skoro Propast Sveta i sličnim.
Ti si vjerojatno imao tu srecu da ucis sviranje od pravih majstora u Subotici dok mi iz zapadnijih krajeva Lijepe nase mozemo samo skidati prelaze s kazeta. Stvarno mi nije jasno kako u Osijeku ne mozes naci band s kojim bi mogao svirati. Daj dodji u Zagreb! Tu ces sigurno odmah naci band. Evo mozes svirati kod nas [ ;) ] Ak te zanima nesto o mojem bandu pogledaj nas site - http://go.to/savskivalovi
Doduse mp3 na tom site-u su poprilicno stari i ne odrazavaju sadasnje stanje stvari naseg banda (ni vokalno ni instrumentalno), al' nema veze... tongue.gif
Moj e-mail je hban@filozof.ffzg.hr pa ako se zelis dopisivati, vrlo bih rado izmijenio iskustva s tobom i prosirio svoje vidike. Btw, moji decki su jednom prilikom otisli u Suboticu u potragu za dobrim tamburama, al' su se nazalost vratili praznih ruku. Koju ti tamburu imas? Jel bi mogo nabavit neke dobre tambure iz Vojvodine? Ja bas planiram kupit kontru... Da,na svoju srecu sam svirao s ljudima koji su legende tamburaske glazbe.Nazalost,u Zagreb ne mogu doci jer me ovdje u Osijeku ceka posao,a tu mi je i stan,zena dijete...Ne namjeravam se profi baviti glazbom jer mi je profesija medicina,a glazba ostaje za slobodno vrijeme.Za dobru tamburu treba spremiti novce i cekati dobru priliku.No,u svakom slucaju moze se naci dobrih instrumenata koji ne moraju nuzno biti stari da bi bili kvalitetni!!
bunjevac
10-20-2003, 10:28 AM
Originally posted by Aussie^Tamburas:
Bunjevac,
Ima jedan Band u Osijeku zove se Triola. Oni sviraju puno vojvodanske stvari. Pitaj njih za posao. Poznajem decke iz Triole,ali oni kao i dosta drugih ne odrzavaju redovite probe nego se sve svodi na gaze,koncerte...Mislio sam se prijaviti u nedavno osnovani Osjecki Tamburaski Orkestar-vidjet cu.
bunjevac
10-20-2003, 10:32 AM
Saky,
1.Iznenadjen sam i drago mi je da se nas prvijenac toliko prosirio makar i piratskim putovima i veselim se kritikama.
2.Mogu ti reci da je sniman 1996. u studiju K 23 Subotici.Tocan naziv svih stvari ni ja ne znam napamet kad pogledam napisat cu ih.
Saky,
1.Iznenadjen sam i drago mi je da se nas prvijenac toliko prosirio makar i piratskim putovima i veselim se kritikama.
2.Mogu ti reci da je sniman 1996. u studiju K 23 Subotici.Tocan naziv svih stvari ni ja ne znam napamet kad pogledam napisat cu ih. znaci ima toga vise? smile.gif jel se moze nabaviti to negdje? dali vam je netko pomagao sa gitaricama i bubnjevima, ili ste sve to sami odsvirali?...koliko pitanja hehe...
bunjevac
10-27-2003, 12:49 PM
Originally posted by saky:
</font><blockquote>quote:</font><hr />Originally posted by bunjevac:
Saky,
2.Mogu ti reci da je sniman 1996. u studiju K 23 Subotici.Tocan naziv svih stvari ni ja ne znam napamet kad pogledam napisat cu ih. znaci ima toga vise? smile.gif jel se moze nabaviti to negdje? dali vam je netko pomagao sa gitaricama i bubnjevima, ili ste sve to sami odsvirali?...koliko pitanja hehe... </font>[/QUOTE]Da, ima toga jos.Ako te interesira mozemo se nekako dogovoriti.Bubnjeve i gitaru su odsvirali gosti na albumu.
Da, ima toga jos.Ako te interesira mozemo se nekako dogovoriti.Bubnjeve i gitaru su odsvirali gosti na albumu. da interesira me jako...za detalje mozemo na mail, ili kako hoces vec...btw. jesi saznao tracklisting onaj mozda?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.